Moederbedrijf Blokker is uit de rode cijfers

Moederbedrijf Blokker is uit de rode cijfers

Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, is uit de rode cijfers. Vorig jaar werd een winst geboekt van 57 miljoen euro, waar in 2019 nog een verlies van 144 miljoen werd genoteerd.

De netto-omzet bedroeg 636 miljoen euro, een groei van zeventien procent ten opzichte van het jaar ervoor (544 miljoen). De webwinkels kwamen tot een omzet van 137 miljoen euro, 107 miljoen meer dan in 2019. Het eigen vermogen steeg van 64 naar 183 miljoen.

Het positieve resultaat is vooral te danken aan de overname van elektronicaketen BCC, zegt topman Michiel Witteveen tegen De Telegraaf. Het FD meldt dat Mirage zo'n negentig miljoen euro korting kreeg. Ook de overname van Intertoys werkte positief door en Blokker deed het volgens Witteveen ook goed.

Mirage gaat volgend jaar naar de beurs. 

Reacties 10


Yolande Strikker 1 jul, 10:31

Ik vind het heel knap. Super gedaan Michiel Witteveen.


G Verdoes 1 jul, 10:55

Ik wil graag even die azijnpissers horen die al sinds 2014 zeggen dat blokker failliet is.


Marc V. 1 jul, 12:43

Alleen dankzij éénmalige meevallers zoals een overname korting van €88 Mio en de laatste tranche van de fam. Blokker van €72 Mio. Tevens de verkoop van het BCC hoofdkantoor wat €28 Mio opbracht. Zonder deze 1-malige voordelen was de inkt rood (verlies van 35 Mio). Dus zo gezond is het condortium nog niet.


Marie De Belgique 1 jul, 17:45

Ik wil ff die azijnpissers zijn. Vergeten wat Dhr. Witteveen met Blokker België heeft gedaan en wat de gevolgen waren.


Pecunia non olet 1 jul, 17:53

Ik vraag me dan toch weer af hoe de bakker op de hoek moet rekenen om iets wat krom is, recht te rekenen. Zou die dan ook in 2020 de éénmalige bate omdat ie z'n winkelpandje heeft verkocht aan vastgoedklaas en de brutoverkoop waarde van de broden die hij bakte van 3 kilo meel die hij gratis kreeg omdat de oven stuk ging en als toekomstige winst alvast meeneemt in de boeken, zo aan zichzelf en de buitenwereld verkopen dat het lijkt dat hij een hele succesvolle bakker is in 2020...

Je kunt iets vinden van de karakterloze uitgewoonde formules die onder Mirage ressorteren, maar vooral van het schuiven, uitbenen en stapelen van ellende met het oog op cashen via de beurs. Als je met de wetenschap dat de bedrijfsvoering bij de kernactiviteiten op generlei wijze positief bijdragen aan de cijfers, toch meegaat in het beursfabeltje, dan verdien je als belegger het ook gewoon om keihard je geld te verliezen.


Marc V. 1 jul, 18:03

@pecunia: de hamvraag zal zijn of de institutionele belegger hierin zal stappen. Eerder verwacht ik dat er een marketing campagne opgestart zal worden om de "gewone burger" in te laten stappen. iets in de trant van "volksaandeel". Ik kreeg vanmorgen het gevoel - na het lezen van de cijfers - dat er over enkele jaren wederom een V&D debacle aan zit te komen. Ik zelf zou niet instappen in dit bedrijf. Ik beleg met spreiding. Gokken kan in het casino ☺.

V.w.b. de bakker: die kan zijn onroerend goed winst ook ten gunste van zijn bedrijf laten vallen. afhankelijk van de bedrijfsvorm betaald hij later of direct winst. Ook de over kan uit de cashflow betaald worden met dito afschrijving (ff kort door de bocht, praktijk ligt genuanceerder).

Ik krijg opeens het sprookje van de kleren van de Keizer in mijn hoofd ☺


Frits Vries 1 jul, 18:10

Ik zie geen positieve cijfers bij blokker-winkels.verder is t een leuk verhaal


Joost Kriek 1 jul, 20:55

Zijn er nou echt mensen die hier in trappen? Ga gewoon eens kijken bij een Blokker, loopt geen hond. Het zou me verbazen als ze over 5 jaar nog bestaan.


G Verdoes 2 jul, 12:31

Waar geloven jullie zelf in dan de cijfers die Zalando en de andere webreuzen publiceren? Feit is dat er al jaren geroepen word dat dit bedrijf failliet is maar dat ze na een moeilijk jaar zulke cijfers malen zegt al genoeg over hoe de consument naar deze keten kijkt. Tuurlijk zijn er blokkers die slecht draaien weet ook zeker dat er de komende jaren nog wel wat blokkers gaan sluiten. Maar er zijn heel veel wijkwinkels waar de blokkers de komende 20 jaar nog bestaans recht heeft.


Marc V. 2 jul, 14:28

@ G. Verdoes: Blokker heeft als formule wel degelijk bestaansrecht. Online loopt e.e.a. goed. Ook de logistiek heeft men goed op orde met het gereed komen van een volledig (deels) geautomatiseerd DC in Geldermalsen. De vraag is echter of je genoeg consumenten weet te binden en te blijven boeien? De hoogtijdagen van weleer zijn helaas voorbij. Schaalgrootte is de kern in dit soort kostenintensieve organisaties. Wanneer je dit niet goed in de hand hebt, of duidelijke (koers) keuzes durft te maken, dan kan het snel omslaan in een financiële molensteen met alle gevolgen van dien.

Overigens zijn de cijfers van Zalando ook negatief ondanks dat Zalando zelf en de persberichten claimen dat er winst is. Helaas wordt er een rookgordijn opgetrokken, aangezien ergens op pagina........ achterin de cijferbrij, een paragraaf staat m.b.t. rentelasten en afdracht aan private equity. Als je met een gezond boerenverstand naar de cijfers kijkt, dan zie je uiteindelijk dat het gras ook hier schroeiplekken vertoond (of zijn het rotte plekken?).

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!