Bol.com ziet aantal verkooppartners verdubbelen

Bol.com ziet aantal verkooppartners verdubbelen

Het aantal ondernemers dat via bol.com verkoopt, is in ruim een jaar tijd verdubbeld. Het zijn er nu 42 duizend in Nederland en 5200 in België.

Dat blijkt uit de nieuwste PlatformMonitor van bol.com. De verkooppartners waren in het tweede kwartaal goed voor ruim 61 procent van de verkopen in Nederland, bijna vier procentpunt meer dan vorig jaar. Die tendens was al een tijdje zichtbaar.

In België was er sprake van een daling van het omzetaandeel van verkooppartners. Dat kwam volgens bol.com doordat er in april vorig jaar een enorme uitschieter was. De partners waren nu goed voor 63,5 procent van de verkopen, ruim drie procentpunt lager. 

Amazon
Amazon maakte bekend dat vorig jaar ruim 3300 kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven via het platform verkochten. Volgens Amazon verkochten die meer dan twintig miljoen producten.

Ruim vijfhonderd mkb-bedrijven haalden een omzet van meer dan honderdduizend euro. Ruim dertig bedrijven haalden voor het eerst een omzet van meer dan een miljoen. Volgens Amazon creëerden de bedrijven tot nu ruim 7500 banen doordat ze via het platform verkopen.

Reacties 1


Jan Loeffe 8 jul, 13:30

Hier is een duidelijke kanttekening; het aantal verkoopparterners is waarschijnlijk zo snel omhoog gegaan ivm afschaffing particulier verkopen. Let maar op, heel veel bedrijven met maar paar 2e hands boeken...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!