Winstgevend Wehkamp koopt Kleertjes.com

Wehkamp-eigenaar RFS Holland Holding neemt kinderkledingwebshop Kleertjes.com over. Daartoe is een voorlopige overeenkomst gesloten, maakt de etailer bekend bij de publicatie van zijn jaarcijfers.

Kleertjes.com groeide in achttien jaar uit tot een grote speler in kindermode. De webshop behoudt zijn eigen naam en naar verwachting heeft de deal geen gevolgen voor bedrijfslocaties en personeel. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt. De deal wordt naar verwachting eind derde kwartaal afgerond.

Wehkamp heeft het afgelopen boekjaar na jaren van verlies weer een klein winstje geboekt. De webshop stond 245 duizend euro in de plus, tegenover een nettoverlies van 17,8 miljoen euro een jaar eerder. De ebitda nam met 247 procent toe tot 57 miljoen euro, de omzet kwam uit op 729 miljoen, een groei van 22 procent.

Ook de cashflow van Wehkamp is sterk verbeterd, als gevolg van de winstgevendheid. Waar de etailer in het vorige boekjaar nog een nettoschuld van ruim vijf miljoen euro had, bedraagt de cashpositie nu bijna 46 miljoen euro positief.   

Wehkamp-ceo Graham Harris zegt in een toelichting dat ook het eerste kwartaal van het huidige boekjaar sterk begonnen is, met dubbelcijferige omzetgroei. Hij laat weten dat de webwinkel blijft investeren in technologie, data science en productaanbod. “Deze investeringen liggen aan de basis van onze winstgevende groeistrategie van Wehkamp.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!