Lege schappen dreigen door personeelstekort in VS

Amerikaanse voedingsproducenten hebben moeite winkels in de Verenigde Staten te bevoorraden. Dat komt door de personeelstekorten die door de coronacrisis zijn ontstaan, dat meldt persbureau ANP. 

Bij Sysco, de grootste distributeur van voedsel in Noord-Amerika, worden sommige klanten geweigerd als de vraag groter is dan het aanbod. Naast de personeelstekorten ziet concurrent United Natural Foods vertragingen ontstaan bij de leveringen van sommige geïmporteerde producten als kaas en kruiden. 

Een bijkomend probleem is dat supermarkten voorraden aanleggen ter voorbereiding op het feestdagenseizoen. Dat zorgt ervoor dat de vraag van winkels groter is dan de capaciteit van producenten. 

Het is lastig voor Amerikaanse bedrijven om aan personeel te komen. Het animo voor fysieke aanwezigheid op de werkvloer is laag door de coronapandemie. Werkloosheidsuitkeringen zijn daarnaast tijdelijk verhoogd, wat mensen de mogelijkheid biedt om op zoek te gaan naar een betere baan dan dat ze eerder hadden. 

Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in het Verenigd Koninkrijk ontstaan personeelstekorten door de coronapandemie. Deze tekorten zijn daar bovendien verergerd door de Brexit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!