Moederbedrijf EasyToys neemt Christine le Duc over

Moederbedrijf EasyToys neemt Christine le Duc over

EQOM Group, het nieuwe moederbedrijf achter eroticawebshop EasyToys, neemt Christine le Duc over. De overname past in de buy and build-strategie van EasyToys-oprichter Eric Idema, die in 2025 een omzet van vijfhonderd miljoen wil draaien.

De overname zou de totale omzet van de EQOM Group van 100 miljoen euro in 2020 naar 160 miljoen euro in 2021 moeten brengen. De bedrijven houden elk hun eigen merknaam. De komende jaren zullen naar eigen zeggen de sterkste, internationale erotiekmerken toetreden tot dit samenwerkingsverband, met wereldwijd marktleiderschap op het gebied van sexual wellness als uiteindelijke doel. 

EasyToys wil in 2025 Europees marktleider en een wereldspeler zijn. De overname van Christine le Duc moet daaraan bijdragen. "In plaats van met elkaar te concurreren werk ik liever samen", aldus eigenaar Eric Idema. Een overnameprijs wordt niet gemeld.

Audrey van Ham blijft ceo van Christine le Duc en treedt toe tot het management van de groep. "Het vrouwelijk perspectief is van meerwaarde", zegt ze. "Daarnaast nemen we als oudste erotiekmerk van Nederland een hoop kennis met ons mee, met name op het gebied van lingerie."

Naast het consolideren van Christine le Duc neemt het moederbedrijf achter EasyToys ook de Noorse marktleider Kondomeriet over. Idema startte met EasyToys in 2007. Eerder kocht hij Pabo en Beathe Uhse op. Daarna fuseerde moederbedrijf EDC Retail met Eropartner en ook de Noorse marktleider Kondomeriet is onderdeel van de overname.

Lees ook: 'De schimmige sexshop zijn wij ver voorbij'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!