PostNL beboet voor illegale werknemers in pakketdivisie

Vijf pakketbedrijven, waaronder PostNL, hebben boetes van bij elkaar 828 duizend euro opgelegd gekregen. De bedrijven hebben tientallen werknemers van buiten de Europese Unie zonder vergunning laten werken, schrijft de Inspectie SZW.

PostNL heeft in 2019 36 werknemers ingehuurd van drie andere bedrijven. Zij werkten in de nacht en zorgen voor het vervoer van pakketten tussen de depots. Omdat ze geen Europees paspoort hebben had PostNL een tewerkstellingsvergunning voor ze moeten regelen, maar die was er niet. Daarop staat een boete van achtduizend euro per werknemer, waardoor de totale boete voor het post- en pakketbedrijf op 288 duizend euro komt.

De transporteur die de werknemers in dienst had betaalt ook een boete van 288 duizend euro. De drie bedrijven die de werknemers uitleenden krijgen boetes van respectievelijk 68 duizend, 128 duizend en 56 duizend euro. 

PostNL laat in een reactie weten inmiddels niet meer met de onderaannemer in kwestie samen te werken. Ook zegt het post- en pakketbedrijf dat de naleving van de regels strenger wordt gecontroleerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!