Tientallen winkels weg door fusie Plus en Coop

Door de fusie van de supermarktketens Plus en Coop zullen waarschijnlijk zo'n dertig winkels verdwijnen. Er blijven er uiteindelijk rond de 550 over, zeggen de ceo's van beide bedrijven.

Op dit moment hebben Plus en Coop samen 582 winkels. Plus heeft er 268, waarvan 255 in handen van zelfstandig ondernemers. Coop heeft er 314, waarvan 154 van ondernemers.

Algemeen directeur Duncan Hoy van Plus, die de nieuwe combinatie onder de naam Plus gaat leiden, zegt dat de winkelbestanden ‘behoorlijk complementair’ zijn. “Er is heel weinig tot geen overlap in marktgebieden.” Toch zullen er winkels verdwijnen, erkent ook zijn collega Fred Bosch van Coop, die de financiële man wordt na de fusie. "Er vindt altijd optimalisatie in het winkelbestand plaats." De eerste reacties van Coop-ondernemers op de fusie zijn volgens hem positief.

De ledenraad van Coop en de algemene ledenvergadering van Plus moeten nog akkoord gaan met de fusie. Ook de Autoriteit Consument & Markt moet zich er nog over buigen. De verwachting is dat de transactie begin 2022 rond is. De ombouw zal zo'n drie jaar duren.

Zie ook: De fusie van Plus en Coop: vijf vragen

Reacties 3


Leonard Van Liere 8 sep, 15:07

De uitstraling, kleurkeuze en foldermateriaal is de Coop toch veel sterker dan de wat oubollige Plus! Begrijp niet dat men niet kiest voor ombouw naar Coop


Safia Bak 9 sep, 06:26

Dan weet nu al hoe laat het is, dan gaat coop hier dicht in dorp, 2.5 km ver op zit én plus en in straal géén 3 km twee plus, gaat verschijnen niet worden


Ton Bos 9 sep, 11:31

Ben benieuwd wat er in mijn geboortedorp Stolwijk gaat gebeuren: 2 supermarkten, een Plus en een Coop(ex Emte). Het zou fair zijn als deze ondernemer gecompenseerd wordt. Wellicht is de ombouw naar Spar een optie. Dat zal ook gelden voor vele andere situaties. Spar aandeelhouder Sperwer Groep(Plus) kan dit uiteraard niet zelf beslissen, maar heeft m.i. wel een inspanningsverplichting jegens de ‘afvallers’.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!