Picnic haalt 600 miljoen groeigeld op

Online supermarkt Picnic heeft zeshonderd miljoen euro groeigeld opgehaald. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde. Ook de al bestaande investeerders deden mee.

De nieuwe investering maakt een versnelde uitrol van Picnic in Europa mogelijk, vooral in Duitsland en Frankrijk. "Investeringen in gerobotiseerde fulfilment centers, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars van wereldklasse zijn nodig voor de langetermijngroei." Het geld wordt daarnaast gebruikt voor verdere technologische innovaties.

Het in 2015 opgerichte Picnic is sinds 2018 in Duitsland actief, waar de elektrische wagentjes inmiddels in bijna vijftig steden rondrijden. Dit voorjaar begon de websuper met een test in de Franse stad Valenciennes.

Reacties 3


Maarten Bennis 16 sep, 10:36

Het is duidelijk waar Picnic en haar investeerders mee bezig zijn. Alleen als Picnic heel groot en dominant wordt heeft het kans winstgevend te worden. Tot die tijd heeft het geen probleem enorme hoeveelheden geld te verbranden zolang de omzet maar groeit. Kijk naar Amazon waar die strategie toe gaat leiden.


Gerrit Verdoes 16 sep, 10:43

Investeerders willen uiteindelijk ook maar een ding dat is rendement. Om rendement te maken moet er toch eerst winst gemaakt worden?. Of ze gaan over een paar jaar naar de beurs....


Eelco de Boer 17 sep, 10:07

Het valt mee dat de wappies nog niet helemaal losgaan dat er nu ook microchips in de brocoli van de PicNic zal zitten. Dit was ook hun verweer toen Bill Gates geld ging investeren in Corona Vaccins.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!