Dirk laat klanten meezoeken naar locaties

Supermarktketen Dirk roept de hulp van consumenten in om nieuwe winkellocaties te vinden. De retailer heeft daarvoor een pagina in zijn folder en op zijn website gereserveerd.

Dirk geeft een aantal eisen waaraan een locatie moet voldoen. Zo zoekt de formule van Detailresult vooral in het gebied tussen Purmerend, Haarlem, Amersfoort en Breda. De vloeroppervlakte moet liggen tussen 750 en 2500 vierkante meter en in binnensteden zoekt Dirk kleinere locaties. Op basis van deze en een reeks andere criteria vraagt de supermarktketen consumenten contact op te nemen als ze goede plekken weten.

Dirk heeft tot nu toe bijna duizend reacties gehad, voor het overgrote deel van consumenten, zegt directeur Marcel Huizing tegen RTL Nieuws. Bijna zeventig procent komt uit het gebied waar nieuwe vestigingen worden gezocht. “Gezien het aantal tips denk ik zeker wel dat we daardoor een aantal winkels kunnen openen”, zegt Huizing. 

Momenteel heeft Dirk 126 winkels en de formule wil ‘heel hard groeien’. "Meer dan tien per jaar zou wel een heel mooi resultaat zijn."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!