De Keurslager is grootste Liegebeest 2021

De Keurslager is uitgeroepen tot grootste Liegebeest van 2021. Wakker Dier organiseerde de verkiezing voor de dertiende keer.

De dierenwelzijnsorganisatie wil met de trofee bedrijven ontmaskeren die volgens haar klanten misleiden. "De Vereniging van Keurslagers doet op zijn website diverse claims op het gebied van dierenwelzijn, zoals 'leveranciers hebben oog voor dierenwelzijn' en 'hoge kwaliteitseisen'. Maar de vereniging stelt helemaal geen dierenwelzijnseisen aan het assortiment van de leden."

Wakker Dier wijst erop dat elke Keurslager zelf bepaalt wat hij verkoopt. "En dat kan ook dierenleed zijn dat supermarkten wél in de ban hebben gedaan." De slagersvereniging kreeg bij de verkiezing veertig procent van de 17 duizend stemmen.

Directeur Joep Klaver van de vereniging van Keurslagers neemt afstand van de titel. "Wakker Dier wekt de suggestie dat Keurslagers geen aandacht hebben voor dierenwelzijn. Dit is pertinent onjuist. Wij liegen niet", laat hij aan de NOS weten. Volgens Klaver wil Wakker Dier dat Keurslagers zich conformeren aan een landelijke standaard. "Maar dat past niet bij ons, omdat onze slagers de mogelijkheid hebben om bij lokale boeren en toeleveranciers onderscheidende producten te kunnen inkopen."

Albert Heijn werd in 2019 tot Liegebeest uitgeroepen. De supermarktketen dankte zijn nominatie aan de verpakking van de AH kip, waarop 'meer ruimte' staat. Albert Heijn gaf met zestien kippen op een vierkante meter de kippen juist de minste ruimte - zonder daglicht. De verpakking werd aangepast.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!