Anderhalve meter verdwijnt, spatschermen blijven

Vanaf zaterdag hoeft er geen anderhalve meter afstand meer te worden gehouden, maar grote winkelketens houden nog wel vast aan spatschermen en desinfectiepompjes. Dat blijkt uit een rondgang van Hart van Nederland.

Dat geldt onder meer voor Ahold Delhaize, waar Albert Heijn en Etos onder vallen. "De verplichting om anderhalve meter afstand te houden van elkaar wordt opgeheven, maar de plexiglasschermen blijven hangen, de schoonmaakstations en zeeppompjes blijven staan", zegt een woordvoerster.

Idem dito bij de meer dan vijfhonderd winkels van HEMA. "De veiligheid van ons personeel en de klant is het belangrijkste", aldus een woordvoerster. "We merken dat zaken als spatschermen en het desinfecteren van de handen daaraan bijdragen en dus gaan we daarmee door."

In restaurants, ook die in winkels, moeten klanten vanaf zaterdag een coronpas laten zien. Bij de ingang van de restaurants van HEMA komt een host te staan. "Deze zal toezien op de coronapas en hierop gaan handhaven." Tuincentra en IKEA, die ook restaurants hebben, zeggen tegen NU.nl dat die coronopas voor veel gedoe zal zorgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!