NOW-steun behoedt 1 op de 10 retailers voor faillissement

NOW-steun behoedt 1 op de 10 retailers voor faillissement

Bijna tien procent van de retailers was zonder NOW-steun failliet gegaan. Vooral fashionretailers denken dat ze de pandemie anders niet zouden hebben overleefd. Dat blijkt uit het onderzoek 'Impact van de coronacrisis' van RetailTrends, een peiling onder 125 Nederlandse retailers. 

Van de respondenten uit het onderzoek heeft iets meer dan de helft gebruikgemaakt van de NOW-regeling. In die groep bevinden zich zowel franchisers en eenmanszaken als grootwinkelbedrijven. 

De meeste steunaanvragers die meewerkten aan het onderzoek denken de pandemie ook zonder subsidie overleefd te hebben. Acht procent van de ondervraagden zegt zonder NOW-steun niet meer te hebben bestaan. 

De NOW-subsidie lijkt op papier een goede regeling. Voor grootwinkelbedrijven zitten er echter diverse haken en ogen aan, zoals vastgestelde maximumbedragen voor de vergoedingen. "Voor accountants is het lastig te toetsen of we er recht op hebben, het is zo'n ingewikkeld verhaal", vertelt Erwin Rutten, managing director bij Takko Fashion. 

Het complete onderzoek staat in het septembernummer van RetailTrends. Nog geen member? Klik dan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!