World Animal Protection start petitie tegen bol.com vanwege kangoeroeproducten

World Animal Protection is een campagne en petitie gestart waarbij het bol.com oproept te stoppen met het verkopen van kangoeroeproducten. Volgens de organisatie verkoopt de webshop onder meer voetbalschoenen, schaatsen, hoeden en huisdiervoer waar wilde kangoeroes uit Australië in zijn verwerkt. 

In de afgelopen dertig jaar zijn volgens de organisatie meer dan negentig miljoen kangoeroes afgeschoten en is Nederland een van de grootste importeurs van kangoeroeproducten. Het vlees komt terecht in restaurants, bij slagers of wordt verwerkt tot huisdiervoer. Het leer wordt gebruikt om schaatsen, schoenen, hoeden en andere modeartikelen van te maken.

“Webwinkel bol.com verkoopt op grote schaal producten waar wilde kangoeroes voor zijn afgeschoten in Australië”, zegt Sanne Kuijpers campagnemanager wilde dieren bij World Animal Protection. “Het Nederlandse aandeel in deze keten is groot. We roepen daarom Nederlandse bedrijven, en in eerste instantie bol.com, op hiermee te stoppen.”

Bol.com laat in een reactie aan RetailTrends weten dat een kwaliteitsteam continu controles uitvoert en voorwaarden stelt aan de verkoop van artikelen op het platform, ook als het gaat om dierenwelzijn. “Daarbij houden wij de richtlijnen van CITES aan voor dieren en planten om bepaalde artikelen te weren. Op dit moment vallen artikelen met kangoeroe daar niet onder.”

Reacties 1


Ra Chida 13 nov, 19:40

Vreselijk ik boycot bol.com totdat ze hiermee stoppen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!