Albert Heijn groeit flink met bezorgservice

Albert Heijn is flink aan het groeien met de bezorgservice. Zo zijn de bezorggebieden in zowel Nederland als België flink uitgebreid en heeft de supermarktketen een nieuw Home Shop Center in Roosendaal geopend.

Het bezorggebied in België heeft de retailer uitgebreid tot 1,4 miljoen huishoudens. Aan het bezorggebied worden onder andere Knokke, Brugge, Kortrijk, Waregem, Oostende en Roeselare toegevoegd. ”Eén op de twee huishoudens in Vlaanderen kan vanaf nu hun boodschappen bij ons bestellen”, zegt ceo Marit van Egmond. 

Ook heeft Albert Heijn zijn AH Compact-dienst uitgebreid door 350 duizend huishoudens in Noord-Brabant toe te voegen. AH Compact is eind vorig jaar in het leven geroepen voor de kleine huishoudens. Boodschappen worden thuis gratis afgeleverd voor een minimumbestelbedrag van 35 euro. Van Egmond: “In één jaar tijd is het bezorggebied van AH Compact uitgebreid naar meer dan vijftig steden in Nederland.”

Om de groei in Nederland en België mogelijk te maken heeft de retailer het inmiddels achtste Home Shop Center (HSC) geopend. Dit staat in Roosendaal en heeft een oppervlakte van 23 duizend vierkante meter. Het HSC moet 40 duizend bestellingen verwerken voor klanten in België, Roosendaal, Bergen op Zoom, Zeeland en Breda.  

Met het nieuwe HSC komen er volgens de supermarktketen ook duizend nieuwe banen bij. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!