'Twee derde plasticverpakkingen in supermarkt niet recyclebaar'

Twee derde van de plasticverpakkingen van de supermarkt is niet of nauwelijks recyclebaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Natuur & Milieu. Met name Jumbo en Ekoplaza scoren slecht op dit vlak. 

Bij Jumbo en Ekoplaza ligt het aantal verpakkingen dat niet te recyclen is hoger en is het lastiger om deze verpakkingen goed recyclebaar te krijgen, aldus het onderzoek. "Van de 55 producten die ze hebben onderzocht in elke supermarkt, konden ze er twaalf niet bij Ekoplaza vinden in een plastic verpakking, juist omdat we daar alternatieven voor aanbieden", zegt Steven IJzerman, kwaliteitsmanager bij de biologische supermarkt aan RetailTrends.

Ekoplaza gebruikt composteerbaar folie als alternatief voor gewoon plastic. "Dat is meegenomen in het onderzoek, alleen is dat folie nog niet recyclebaar volgens de huidige situatie in Nederland. Dat maakt dat we redelijk slecht uit de bus komen."

Uit het rapport blijkt dat Ekoplaza wel goed inzet op het verminderen en hergebruiken van plastic. "In de conclusie draait het om hoe recyclebaar het plastic is dat we gebruiken. Dat is nu nog ondermaats en daar zijn we het mee eens", aldus IJzerman.

Jumbo loopt - samen met Albert Heijn - wel voorop als het gaat om heldere weggooi-instructies voor de consument. Deze informatie zou bij Lidl en Ekoplaza grotendeels ontbreken. 

Reacties 1


Stan van den Broek 17 nov, 10:14

55 producten onderzocht op een assortiment van meer dan 20.000 en Dan zo’n conclusie trekken?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!