Kamer steunt invoering coronapas in winkels

De Tweede Kamer steunt de mogelijkheid om de coronapas in niet-essentiële winkels in te voeren. Een meerderheid is voor een wetswijziging die zorgminister Hugo de Jonge wil doorvoeren, meldt persbureau ANP na een debat over het onderwerp.

Of de coronapas er daadwerkelijk komt, is nog niet zeker. De komende twee weken moet duidelijk worden of het aantal coronabesmettingen voldoende is afgenomen. Ook moet de Eerste Kamer zich nog over het voorstel buigen.

Het is ook nog niet duidelijk in welke winkels klanten de QR-code zouden moeten laten zien. ChristenUnie en VVD willen dat kleine winkels worden ontzien. Daar zou anderhalve meter afstand houden een alternatief kunnen zijn. De Jonge zegde toe naar deze mogelijkheid te kijken. De Kamer stemt deze donderdag over het wetsvoorstel en het amendement van ChristenUnie en VVD.

De brancheorganisaties INretail en de Raad Nederlandse Detailhandel zijn fel tegen zo'n toegangspas. Volgens hen hebben winkels te weinig personeel om van iedereen de QR-code te controleren en levert het ook veel discussie op bij de ingang. Ze wijzen er ook op dat winkels nauwelijks een rol spelen bij besmettingen.

 

Reacties 2


Hugo Vis 18 nov, 10:42

100 vestigingen van Spoedtest die valse QR codes afgeven, veel mensen met lak aan alle coronaregels, handhaving “less than zero” en het grootste aantal besmettingen ooit! Zie hier de ingrediënten voor een nieuwe en serieuze lockdown. Vraagje, zijn die ondernemers van Spoedtest al gearresteerd? Zijn vast vriendjes van Sieuwertje.


Mark R. 18 nov, 15:17

@HugoVid De GGD is geen haar beter. In de regio Rijnmond is het een lachertje om een QR-code te ‘halen’ bij ze.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!