Karma Kebab haalt 1 miljoen euro groeigeld op

Karma Kebab heeft één miljoen euro groeigeld aangetrokken van het investeringsfonds Phase2.earth. Het foodmerk gebruikt het geld onder meer voor het openen van een eigen horecaconcept in Utrecht. 

"Kebab, bier, vrienden, gezelligheid, muziek en dat heerlijke onbezorgde festivalgevoel komen allemaal terug in ons eigen horecaconcept", legt medeoprichter Hidde Stolkwijk uit. Begin 2022 moet de eerste locatie in Utrecht open gaan. "Daarna zullen spoedig nieuwe locaties volgen." 

Investeringsfonds Phase2.earth bestaat sinds 2021. Het bedrijf investeert in start- en scaleups die impact willen maken voor een betere wereld.

Karma Kebab (het voormalige Karma Shoarma) verkocht zijn plantaardige shoarma grotendeels op festivals. Dat ging door corona niet door. "De beperkingen die corona ons oplegde, zowel op financieel als op praktisch vlak, hebben ons enorm creatief gemaakt", aldus medeoprichter Marcel van der Heijden.

Inmiddels staat het product bij meer dan 150 restaurants op de menukaart. Ook ligt het in het schap bij horecagroothandels als Sligro en Bidfood en bij de supermarkten Coop en DekaMarkt. Karma Kebab was eerder startup van de maand bij RetailTrends. Lees het interview hier terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!