'Kleine maatregelen hebben groot effect op de winkelstraat'

De drukte in de winkelstraat is de week na de coronapersconferentie flink afgenomen. Gemiddeld nam het bezoek in de winkelstraat met zeventien procent af, blijkt uit cijfers van Bureau RMC. 

Tijdens de persconferentie kondigde het demissionaire kabinet onder meer aan dat mondkapjes weer verplicht zijn in winkels. Ook moeten niet-essentiële winkels hun deuren om 18.00 uur sluiten.

"Het zijn geen hele grote maatregelen, toch hebben ze een groot effect op de winkelstraat", stelt Huib Lubbers, eigenaar van Bureau RMC, tegenover RetailTrends. Het grootste verschil is zichtbaar op vrijdag 19 november, waarbij het 25 procent minder druk is dan een jaar eerder.

Of de dalende cijfers ook met Black Friday doorzetten is lastig te voorspellen. "Vorig jaar zaten we ook in een dalende trend in oktober en voorspelden we een veel rustigere Black Friday dan eerdere jaren", aldus Lubbers. Toen werden binnensteden toch nog verrast door de drukte en moesten winkels eerder sluiten. "Dit jaar zijn winkeliers beter voorbereid, consument en retailer weten bijvoorbeeld nu al dat de winkels om 18.00 uur dicht gaan", besluit Lubbers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!