Eerste Kamer steunt coronapas in niet-essentiële winkels

De Eerste Kamer gaat akkoord met de mogelijkheid om het coronatoegangsbewijs in te zetten voor toegang van niet-essentiële winkels. Klanten van onder meer kleding- en meubelwinkels zouden dan bij binnenkomst een QR-code moeten laten zien. 

Met het wetsvoorstel heeft het kabinet de mogelijkheid om de coronapas in deze sector te verplichten. Het coronatoegangsbewijs zal dan ook ingezet mogen worden bij niet-essentiële dienstverlening, zoals kappers en pretparken. Eerder ging de Tweede Kamer al akkoord met het voorstel.

Brancheorganisaties INretail en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) zijn fel tegen de invoering van een coronapas. Winkels zouden te weinig personeel hebben om de klanten op de QR-code te controleren. Het zou daarnaast veel discussie oproepen bij de ingang van de winkels. RetailTrends deed onderzoek naar de invoering van de toegangspas.

Reacties 2


Joost DeVriend 1 dec, 17:30

Dat gaan winkels zoals Action, Primark en Zara wel merken.


Jessy Zwart 21 dec, 22:54

Ik zie echt het nut er niet van om een QR code te laten zien bij niet-essentiële winkels. Iedereen moet toch tegenwoordig verplicht een mondkapje dragen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!