Bol.com niet vervolgd voor verkopen antisemitisch boek

Bol.com wordt niet vervolgd voor het verkopen van een kinderboek met antisemitische inhoud. Dat heeft het Openbaar Ministere (OM) besloten. Volgens het OM was de webwinkel wel strafbaar door het aanbieden van het boek, maar is het boek na een melding en aangifte uit de handel gehaald. 

In het boek worden Joden onder andere als moordenaars en boosaardige personen weggezet. Het boek was te koop in de webwinkel via een derde partij. Op 25 februari 2020 werd bol.com daarvan op de hoogte gesteld en op 6 maart werd het boek uit de online catalogus verwijderd. 

Bol.com zegt de producten op de site sindsdien beter te scannen en onderneemt actie als er een melding wordt gedaan, meldt het OM. Daarmee is volgens justitie een belangrijk doel van een eventuele strafrechtelijke vervolging al bereikt.

“Bol.com wil niet bijdragen aan de verkoop van boeken met haatdragende content, met teksten die geweld verheerlijken of met teksten die doelbewust proberen om anderen te discrimineren en doet er alles aan om dergelijke boeken te weren van haar platform”, aldus een woordvoerder van de webwinkel tegen het AD.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!