'Veel winkeliers vrezen voor hun voortbestaan'

'Veel winkeliers vrezen voor hun voortbestaan'

Het overgrote deel van de gesloten winkels maakt zich (ernstige) zorgen over de impact van de lockdown. Ze vrezen voor het voortbestaan van hun onderneming en ervaren veel mentale druk. Dat blijkt uit onderzoek van INretail onder ruim duizend leden. 

Een derde van de ondernemers denkt volgens INretail de lockdown niet door te komen. De brancheorganisatie pleit voor passende steun en meer perspectief. Zo wil INretail dat de regels omtrent de vastelastenregeling worden aangepast. “De compensatie moet over minimaal vier aaneengesloten weken berekend worden zonder bij het nieuwe kwartaal in januari een knip te plaatsen. Dat is een boekhoudkundige truc die de retail extra dupeert."

Ook zegt INretail dat bijna de helft van de retailers gebruik wil maken van de Voorraadvergoeding voor Gesloten Detailhandel VGD. Deze regeling is echter niet door het kabinet aangekondigd, stelt INretail. “De situatie is niet anders dan vorig jaar december. Alle reserves zijn op en passende regelingen zijn het redmiddel voor de gesloten retail.”

Online verkoop kan de omzetverlies voor negentig procent van de ondernemers niet compenseren. De brancheorganisatie pleit daarom voor groen licht van het kabinet voor kopen op afspraak. “Ook winkels die niet met click & collect kunnen werken, worden zo geholpen.”

Reacties 2


Jaap Ribberrink 21 dec, 14:51

Het probleem is dat we dit al horen vanaf maart 2020 dus de massa die gewoon hun loon krijgt heeft zoiets van het zal wel.


Leonard Van Liere 21 dec, 19:27

Het zou wel fijn zijn als hier even aangegeven werd hoeveel mensen geïnterviewd zijn. In dit soort onderzoekjes is suggestief ondervragen om een leuke kop te krijgen heel gebruikelijk. Dus a.hoeveel en b. Wat waren de vragen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!