Geen voorraadvergoeding voor winkels en horeca

Geen voorraadvergoeding voor winkels en horeca

Winkeliers en horecaondernemers krijgen geen compensatie voor de voorraden die door de lockdown overblijven. Brancheorganisaties hadden erom gevraagd, maar het kabinet vindt zo'n regeling slecht uitvoerbaar.

Wel verruimt het kabinet huidige steunmaatregelen. Zo gaat het maximale omzetverlies waarvoor loonsteun (NOW) wordt gegeven van tachtig naar negentig procent. Ook verlaagt het kabinet de drempel om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) van dertig procent naar twintig procent omzetverlies. Het kabinet trekt er in totaal 590 miljoen euro extra voor uit.

INretail pleitte er verder voor om winkelen op afspraak mogelijk te maken. Dat zou volgens de brancheorganisatie veel ondernemers ademruimte geven om de lockdown door te komen. Daarnaast kan het volgens de organisatie ook veilig. Het kabinet zegt daar nog niets over.

Reacties 3


Koen De koning 21 dec, 17:39

Personeel tevreden, huurbaas tevreden.

Maar de ondernemer laten we in de stront zakken....


x y 22 dec, 12:56

Het is te zot voor woorden dat deze regering zo'n wanbeleid voert.

Ze gooien eerst de niet-essentiële winkels om 17:00 dicht zodat de mensen minder gespreid hun inkopen kunnen doen. Dit doen ze ook met de supermarkten door deze om 20:00 te laten sluiten. Dan gooien ze vervolgens nog even de horeca dicht (die nauwelijks veroorzaker zijn van besmettingen) zodat er nog meer mensen in een beperkte openingstijd naar de supermarkten moeten om inkopen te doen. Lekker met zijn alle corona-happen in de paar uur dat de essentiële winkels nog open zijn.

Dan gooien de niet-essentiële winkels maar helemaal dicht. Kunnen mensen lekker alles via internet en in het buitenland kopen. Slim hoor....

De binnensteden zullen nog sneller leeglopen. Er was een trend gaande dat de lege winkelruimten door horeca werd opgevuld. Na al deze maateregelen zullen we nog winkels noch horeca zien in de binnensteden. Het worden dode no-go areas.

Dankuwel.


henk ziengs 22 dec, 17:52

BELANGRIJK!
Ten behoeve van de volksgezondheid heeft onze regering wederom besloten om delen van onze samenleving ‘on hold’ te zetten; een gedwongen stop op economische activiteiten en daarmee wordt schade berokkend aan deze partijen.
Schade veroorzakers dienen thuis te geven op een fatsoenlijke schade regeling. Indien daarin verzuimd dan rest ons slechts twee keuzes.
1) de schade regeling aan de orde stellen via de Nederlandse en/of Europese rechters, of
2) gezamenlijk een tijdstip kiezen dat we verantwoord weer OPEN gaan.
De kosten van de gewenste vergoedingen komen ten laste van de gehele samenleving en kunnen vervolgens door deze samenleving, in gezamenlijkheid gedragen worden.
Keer op keer dezelfde mensen, organisaties met honderden duizenden collega-werknemers ‘in de kou’ te zetten geeft geen pas.
De niet-solidaire houding van de ‘supermarkten en of drogisterijen’ om hun niet-essentiële producten te blijven verkopen geeft opnieuw voeding aan een tweedeling in onze retailwereld, dat is jammerlijk, frustrerend., sterker nog, zeer ergerlijk.
Ik reken op een snelle oplossing door ‘onze regering’.
Henk Ziengs/Assen
winkelier in heel Nederland met 280 winkels.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!