Plus en Coop moeten twaalf winkels verkopen

Supermarktketens Plus en Coop mogen fuseren als zij twaalf supermarkten afstoten. Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten.

In twaalf dorpen zag de ACM een mogelijk concurrentieprobleem ontstaan door de fusie, omdat er onvoldoende concurrentie in de buurt is. Het gaat om supermarkten in Harmelen, Hollandscheveld, Rolde, Ruurlo, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot Ammers, Wekerom, Ravenstein, Uddel en op Vlieland. Als Plus en Coop deze winkels verkopen blijven er voldoende alternatieven voor consumenten bestaan en mag de fusie doorgaan. 

Op landelijk niveau ziet de ACM geen concurrentieprobleem ontstaan. Er blijven sterke concurrenten over zoals Albert Heijn en Jumbo, stelt de waakhond. Daardoor leidt de fusie niet tot hogere prijzen of lagere kwaliteit van dienstverlening.

Plus en Coop zijn samen goed voor zeshonderd winkels. In september maakten zij bekend samen verder te gaan, waarbij Coop als formule verdwijnt. Eind vorige maand stemden de ledenraden van beide supermarktketens al in met de fusie.

Reacties 3


C Smith 22 dec, 10:23

Verkoop ze maar aan Jumbo


Jacobus van der Zande 22 dec, 12:14

Of aan SPAR


Frits Vries 23 dec, 09:56

Spar kan niet...ivm de verwevenheid met plus

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!