Jumbo en flitsbezorger Gorillas slaan handen ineen

Jumbo en Gorillas gaan een meerjarige strategische samenwerking aan in Nederland en Vlaanderen. Daarmee is het bedrijf uit Veghel de eerste Nederlandse supermarktketen die in flitsbezorging stapt.

Online klanten van Jumbo in stedelijke gebieden kunnen straks hun aankopen binnen enkele minuten door Gorillas laten bezorgen. Daarnaast stelt Jumbo een groot deel van zijn assortiment aan de flitsbezorger ter beschikking. Ook zijn er afspraken gemaakt over het bundelen van marketingactiviteiten rondom snelle boodschappenbezorging. De samenwerking gaat dit kwartaal van start en wordt snel opgeschaald.

Jumbo ziet dat klanten in grote steden behoefte hebben aan razendsnelle bezorging, zegt ceo Frits van Eerd. “Door deze samenwerking kunnen we onze service weer verder uitbreiden en vergroten we de keuzemogelijkheden voor onze online klanten.” Financiële details over het partnership worden niet gedeeld.

Gorillas werkt ook al samen met onder meer Tesco in Groot-Brittannië en Casino in Frankrijk. De flitsbezorger is nu actief in elf Nederlandse en twee Belgische steden en wil dit jaar verder uitbreiden. 

Afgelopen oktober sprak Jumbo nog zijn twijfels uit over de snelgroeiende markt van flitsbezorging. “Of er ooit een euro verdiend gaat worden en of dat allemaal moet?”, vroeg Van Eerd zich hardop af. En: "Als je het maar heel normaal vindt dat alles naar jou in je luie stoel toekomt, voor niks, vraag ik me af of dat maatschappelijk de juiste keuzes zijn."

Zie ook: Jumbo verkoopt iets meer, omzet net geen tien miljard

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!