Jumbo neemt mogelijk belang in Gorillas

Jumbo neemt mogelijk belang in Gorillas

Jumbo neemt mogelijk een belang in flitsbezorger Gorillas. "Dat kan op de landelijke entiteit zijn of op groepsniveau", zegt financieel topman Ton van Veen tegen RetailTrends.

De Brabantse supermarktketen kondigde maandag een samenwerking aan met Gorillas. Nog dit kwartaal gaat Jumbo een groot deel van het assortiment leveren aan het Duitse bedrijf, dat onder meer in elf Nederlandse en twee Belgische steden actief is. Ook kunnen Jumbo-klanten in de tweede helft van het jaar hun boodschappen binnen tien minuten laten bezorgen door de koeriers van Gorillas.

Volgens Van Veen is het duidelijk dat klanten behoefte hebben aan flitsbezorging. Omdat het opzetten van zo'n structuur voor Jumbo veel te kostbaar is, is gekozen voor samenwerking. De keus viel op marktleider Gorillas, waar klantgerichtheid volgens Van Veen centraal staat.

"Ze proberen met hun assortimentskeuze, met vaak lokale producten en verse producten, het verschil te maken", zegt Van Veen. "Ze groeien hard en ze komen op ons heel betrouwbaar en solide over. En last but not least: ze hebben met Tesco in Engeland en Casino in Frankrijk al twee samenwerkingsverbanden opgebouwd in de korte tijd dat ze bestaan." 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!