Roep om snelle heropening winkels zwelt aan

Meerdere gemeenten roepen het kabinet in een brandbrief op de niet-essentiële winkels weer te openen. Winkeliers in verschillende plaatsen geven aan zaterdag hoe dan ook de deuren te openen.

De lokale overheden vrezen dat winkels een langere lockdown niet meer volhouden. Barneveld deed vorige week als eerste een noodkreet aan premier Rutte. Daarna volgden plaatsen als Veenendaal, Nijkerk, Ede, Sliedrecht en Bergen. 

Winkels in verschillende plaatsen hebben al aangekondigd komende zaterdag de zaak te openen, ook als het kabinet tot een langere lockdown besluit. Zo zijn ondernemers in het Limburgse Geleen van plan hun winkels weer te openen. Ook in het Drentse dorp Klazienaveen zijn alle 140 winkels voornemens weer open te gaan.

Brancheorganisaties INretail, Vakcentrum en Raad Nederlandse Detailhandel zijn een gezamenlijke, landelijke campagne voor heropening gestart. Met de kreet ‘open winkels, daar worden we samen blij van’ pleiten zij voor een open retailsector met afstandsregels, mondkapjes en hygiënemaatregelen. Door de lockdown zijn momenteel 56 duizend ‘niet-essentiële winkels’ gesloten.

Reacties 4


Mylène van den Boogaart 12 jan, 11:11

Vele Nederlanders begrijpen niet dat wij ondernemers economisch de prijs betalen voor de lockdown. Burgers in loondienst voelen geen centje pijn in hun portemonnee. Daardoor is er een kloof in het begrip voor en met elkaar en een grote ongelijkheid. Diezelfde burgers die in Loondienst zijn durven dan ook nog eens ongezouten hun mening te geven dat het echt niet kan die winkels open ook al heeft het kabinet het verboden! Zij moeten zelf maar eens voelen dat al hun spaargeld is weg geroofd van hun bankrekening. In mijn geval gaat het om € 40.000,00 die ik kwijt ben en die ik in 10 jaar bij elkaar heb gesprokkeld, weg foetsie, niets meer van over! Ronduit schandalig overheid! Salonsocialisten met de afstandsbediening in je hand!


Hugo Vis 12 jan, 11:38

Gewoon winkels open met maximaal 1 persoon per 20m2, mondkapje op, niets aan de handa. En de horeca verdient een vette pluim hoe zij zich hebben aangepast in de vorige lockdown en dat kan ook prima op dezelfde manier. Lastiger is de events, kroegen en nachtclubs, maar compenseer die dan ook volledig en snel!
Verschillende ondernemers gesproken uit België en die weten nu ook hoe een “Koninginnedag” voelt, je kon/ kan er over de koppen lopen.


Chris Dijkstra 12 jan, 13:55

Dan gaan de winkels weer open en ga dan maar eens bij een: Action, Primark of Hornbach kijken. Ook al zijn de winkeliers van goede wil, de consument heeft grotendeels maling aan de voorschriften. Het is heel zuur maar met de oplopende besmettingen is het totaal onverantwoord om de winkels open te gooien. Het zal er wel weer op neer komen dat shoppen of afspraak mogelijk wordt, dat is bezigheidstherapie en zet geen zoden aan de dijk maar politici hebben 0 ervaring met ondernemen en denken dat zoiets helpt.


Japanse kaas Chinees 12 jan, 21:42

Daarom werd het tijd om nu zo snel mogelijk alle winkels en horeca open te gooien, zonder corona pas in de horeca.

Omdat ongevaccineerden net zo recht hebben dan gevaccineerd zijn, dus schrap die pad gewoon weg en doe ffp2 masker op, en als je gaat zitten doe je pas mondkapje af.

En als elkaar beetje mee werken en beetje afstand houden met elkaar moet je eens kijken hoe het beter loopt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!