Diverse ketens: we gaan zaterdag 'gewoon' open

Diverse ketens: we gaan zaterdag 'gewoon' open

Ziengs, Scapino, Shoeby en Score zijn van plan zaterdag 'gewoon' open te gaan in gemeenten waar niet gehandhaafd wordt. Daarmee gaan ze verder dan wat het kabinet waarschijnlijk gaat toestaan: alleen winkelen op afspraak.

"Wij worden niet 100 procent gecompenseeerd. Wij zijn het zat", zegt algemeen directeur Roy van Keulen van het moederbedrijf van Ziengs en Scapino tegen RetailTrends. "De retail kan veilig open, met anderhalve meter en een mondkapje. Dat is bewezen. De retail móét ook open, want nu wordt de motor van de economie letterlijk kapot gemaakt."

Van Keulen verwacht dat ongeveer de helft van de winkels van Ziengs en Scapino de deuren opent. Ziengs heeft 82 filialen, Scapino 173. Van Keulen is van plan winkels ook na zaterdag open te houden, daar waar het kan. "Maar als burgemeesters zeggen dat ze strakker gaan handhaven, dan luisteren we daarnaar. We willen de politiek helpen."

Shoeby heeft soortgelijke plannen, zegt ceo en mede-eigenaar Mitch van Deursen tegen de NOS. Hij schat dat de helft van de 220 winkels meedoet. Score wil ook opengaan, maar is wel van plan om mensen bij de deur te registreren. Lokale winkeliers verspreid over het land kondigden eerder al aan dat ze zaterdag hoe dan ook de deuren openen.

Winkels in het Limburgse Valkenburg gaan deze vrijdag al open. De burgemeester staat het toe; hij ziet het als een demonstratie. De winkels zijn van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Minister-president Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers houden om 19.00 uur een persconferentie. De verwachting is dat ze dan zullen bekendmaken dat niet-essentiële winkels vanaf zaterdag klanten op afspraak mogen ontvangen. Waarschijnlijk moeten ze om 17.00 uur de deuren sluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!