Winkels toch open zonder afspraak, tot 17.00 uur

Niet-essentiële winkels mogen vanaf zaterdag toch open zonder afspraak. Dat bevestigt directeur Jan Meerman van brancheorganisatie INretail aan RetailTrends.

De winkels mogen tot 17.00 uur open blijven. Er wordt een maximum ingesteld van één klant per vijf vierkante meter. Minister-president Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers houden om 19.00 uur een persconferentie.

Het kabinet koos aanvankelijk voor winkelen op afspraak, lekte donderdag uit. Diverse winkeliers en ketens als Ziengs en Scapino zeiden dat ze zaterdag 'gewoon' open zouden gaan in gemeenten waar niet gehandhaafd wordt. In Valkenburg waren vrijdag al de winkels open. De burgemeester kneep een oogje toe; hij zag het als een demonstratie.

Niet-essentiële winkels zijn al vanaf 19 december dicht, omdat de omikronvariant van het coronavirus zich zeer snel verspreidt. Alleen click & collect is toegestaan. Omdat de winkels in de buurlanden wel open zijn en er weinig mensen ziek worden door omikron werd de roep om een snelle heropening steeds luider.

"Een heel verstandig besluit", reageert Meerman. "Omdat het heel goed aansluit bij onze eigen voorstellen die we hebben ingediend bij het kabinet: kies gewoon voor open winkels met een beperking van het aantal klanten per vierkante meter."

Meerman verwacht dat de sluiting om 17.00 uur 'in de volgende ronde' wordt geschrapt. "Maar wie ben ik om te klagen? Hier zijn we echt blij mee." 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!