Alle winkels weer tot 22.00 uur open

Zowel essentiële als niet-essentiële winkels mogen hun deuren weer tot 22.00 uur ’s avonds openen. Dat is onderdeel van de coronaversoepelingen die het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd.

Het kabinet besloot dinsdag dat vrijwel alle sectoren weer open kunnen tot 22.00 uur ’s avonds. Voor supermarkten, drogisterijen en andere levensmiddelenwinkels betekent dat een verruiming van twee uur; zij moesten de afgelopen maanden om 20.00 dicht. Voor niet-essentiële winkels lag de sluitingstijd tot gisteren op 17.00 uur ’s middags en daarvoor waren zij sinds 18 december helemaal gesloten.

In de winkels gelden nog wel beperkingen. Zo geldt een maximum van één klant per vijf vierkante meter en zijn mondkapjes verplicht. Van een coronatoegangsbewijs voor de retail is voorlopig geen sprake.

Brancheorganisatie INretail spreekt van ‘een goede volgende stap op weg naar open winkels zonder beperkingen’. De lobbyclub pleit voor extra overheidssteun, omdat veel winkeliers daarbij buiten de boot zouden vallen. Uit een peiling onder 850 retailers blijkt dat op basis van de geldende criteria maar dertien procent in het vierde kwartaal van vorig jaar in aanmerking kwam voor TVL-steun en negentien procent voor NOW. 
 

Reacties 3


Leonard Van Liere 26 jan, 12:52

Hoera! Nu maar hopen dat wij het goede nieuws niet verpesten door alle regels aan onze laars te lappen. Handhaving blijft belangrijk (zowel door overheid als door ondernemer) want zouden wij opnieuw in een lockdown komen of sluitingen door gebrek aan personeel dan hebben we dat -behalve aan die 10% - aan ons zelf te danken.

Overheid en Eigenaren van winkelcentra: waar blijft belijning om klantenstromen waar mogelijk iets te sturen en een signaal af te geven ?


J Lop Lop 27 jan, 09:47

Mooi alles weer open en nu open blijven en een evt. Volgende opgelegde lockdown consequent negeren. Het is mooi geweest, laten we nu het vermogen weer eens zien te spekken.


Leonard Van Liere 27 jan, 16:11

Met het volledig negeren van een lockdown negeer je dus eigenlijk de meerderheid van je eigen klanten. Natuurlijk niemand was blij maar nam zijn verantwoordelijkheid . Beetje dom, doet me denken aan die "ondernemers" die fel waren tegen het rookbeleid in de horeca terwijl de massa al helemaal niets meer met "roken" had en die gingen voor rookvrij tafelen. Tja, echte ondernemers zijn schaars maar de jeugd heeft de toekomst en die kijkt verder dan de dag van vandaag. Ik zie het wel zitten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!