'Investeringen in winkelstraat trekken iets aan'

'Investeringen in winkelstraat trekken iets aan'

De investeringen in de winkelstraat trekken dit jaar enigszins aan. Die verwachting spreekt vastgoedadviseur CBRE uit in een rapport.

Volgens CBRE staken beleggers vorig jaar slechts 1,6 miljard euro in winkelvastgoed, tegen 2,1 miljard euro in 2020. Dat kwam vooral door lockdowns en de sterke ontwikkeling van het online winkelen. CBRE verwacht dit jaar een voorzichtig herstel naar zo'n 1,75 miljard euro, omdat de risico's inmiddels in de prijzen voor winkelvastgoed zijn verwerkt. 

CBRE stelt dat het ombouwen van winkels naar woningen nu lucratief is. Doordat de huren flink zijn gekelderd, lenen vooral ruimtes op de eerste verdieping en daarboven zich daarvoor. CBRE wijst onder meer op de voormalige 62 V&D-vestigingen, waarvan een deel werd ingenomen door warenhuizen van Hudson's Bay. Die panden worden anders ingevuld, waarbij retail zich meestal beperkt tot de begane grond.

Uit onderzoek van adviseur Stec Groep bleek woensdag dat onder meer door coronamaatregelen de leegstand in de hoofdwinkelstraten is toegenomen. Zo'n vijftien procent van de panden staat er leeg. Regionale bezoekers en toeristen bleven weg. Stec Groep denkt dat de leegstand verder zal toenemen. Ook deze adviseur pleit onder meer voor 'herontwikkeling van verdiepingen en grote panden'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!