'Steun voor retailers tussen wal en schip'

Retailers die kopje onder dreigen te gaan maar niet in aanmerking komen voor coronasteunpakketten, kunnen mogelijk toch hulp van de overheid verwachten. Dat zei minister Micky Adriaansens van Economische Zaken tijdens een werkbezoek aan Rotterdam. “De écht schrijnende gevallen, daar zit ik bovenop.”

“Er zijn mensen die echt tussen wal en schip vallen”, aldus Adriaansens maandag tijdens een gesprek met vertegenwoordigers van de brancheorganisaties en enkele retailers. “Als iemand denkt: 'daar hoor ik bij', meld je dan bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, red.). Daar is veel aandacht voor mensen die met een stapeling van ellende te maken hebben. Het kan niet voor iedereen, maar we proberen ze onder een regeling te krijgen.”

Adriaansens wijst erop dat de steunmaatregelen in een heel korte tijd zijn gebouwd. “Ze zijn bedoeld geweest om snel liquiditeit te verschaffen. Ik denk dat die doelstelling is behaald. Alles wat maatwerk wordt, gaat jaren duren. Daar word je ook niet blij van.”

Het werkbezoek stond vooral in het teken van het toekomstbestendig maken van winkelgebieden. Het is nog niet bekend wanneer de subsidieregeling Impulsaanpak Winkelgebieden wordt opengesteld. Er is door het vorige kabinet honderd miljoen euro in het vooruitzicht gesteld voor lokale projecten waarbij gemeenten samen optrekken met private partijen. “Ik weet eerlijk gezegd de planning niet, maar wat mij betreft gaan we er tempo op zetten.”

Zie ook: Het wensenlijstje voor de nieuwe minister

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!