Medewerkers Gall & Gall dreigen met acties

Bij Gall & Gall dreigen acties. Vakbond FNV heeft de directie van de slijterijketen een ultimatum gesteld voor een betere cao.

Als Gall & Gall niet vóór donderdag 17 maart 18.00 uur instemt met de eisen, dan gaat het personeel volgens de vakbond actievoeren. "Onze leden hebben het beroerde eindbod van het bedrijf allemaal afgewezen", zegt FNV-bestuurder Jethro Warbroek. "Duidelijker kan niet. Wij geven de directie nog één kans om met iets beters te komen."

De FNV eist met terugwerkende kracht een loonsverhoging van vijf procent vanaf 1 januari dit jaar. Daarnaast moeten de salarissen vanaf 1 oktober mee gaan groeien met de inflatie, vindt de vakbond. Ook wil de FNV dat de medewerkers een coronabonus krijgen van vijfhonderd euro netto en dat zij hun toeslag voor werken op zaterdag houden.

Volgens de bond wil Gall & Gall niet verdergaan dan 3,25 procent erbij. Verder zou het concern alle toeslagen willen afschaffen, op die voor de zondagen na. Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Gall & Gall, reageerde nog niet op een verzoek van RetailTrends om een reactie. Gall & Gall heeft in Nederland 584 winkels, waarvan 128 franchise.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!