Acties bij Gall & Gall; winkels later open

Acties bij Gall & Gall; winkels later open

Zo'n zeventig winkels van Gall & Gall zijn vrijdag twee uur later opengegaan, meldt vakbond FNV. Het personeel van de slijterijketen voert actie voor meer loon.

De FNV eist met terugwerkende kracht een loonsverhoging van vijf procent vanaf 1 januari dit jaar. Daarnaast moeten de salarissen vanaf 1 oktober mee gaan groeien met de inflatie, vindt de vakbond. Ook wil de FNV dat de medewerkers een coronabonus krijgen van vijfhonderd euro netto en dat zij hun toeslag voor werken op zaterdag houden.

Volgens de bond wil Gall & Gall niet verdergaan dan 3,25 procent erbij. Verder zou het concern alle toeslagen willen afschaffen, op die voor de zondagen na. Gall & Gall, onderdeel van Ahold Delhaize, heeft 584 winkels.

Een woordvoerster van Gall & Gall wijst erop dat er eind 2021 al een loonsverhoging van 2,75 procent is doorgevoerd. "Aansluitend stellen we per 23 mei 2022 onder andere een loonsverhoging van 4 procent voor. Daarnaast hebben we gekeken naar de toeslagen in de winkels en investeren we in nieuwe en verbeterde salarisschalen voor verkopers en winkelmanagers. In ons bod hebben we meegenomen dat niemand erop achteruitgaat."  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!