Bakker Bart en franchisers akkoord over nieuwe voorwaarden

Bakker Bart en franchisers akkoord over nieuwe voorwaarden

Bakker Bart heeft nieuwe regels afgesproken met zijn franchisenemers over de doorberekening van inkomsten en kosten. Ruim twee derde van de ondernemers heeft met de nieuwe voorwaarden ingestemd.

De eerste vernieuwing is de wijze waarop de marges worden doorgegeven aan de franchisenemers. Die gaan vanaf nu direct naar de ondernemers, zonder dat die een opslag op de inkoopprijs moeten betalen. Daarnaast wordt de franchisefee voortaan alleen berekend over de netto-omzet van franchisegever Bart’s Retail. De logistieke kosten worden via een apart budget berekend volgens het principe: de gebruiker betaalt.

De vraag naar een nieuw stelsel kwam van de franchisenemers. Zij hadden behoefte aan meer eenvoud en transparantie. Zowel Bart’s Retail als de franchisevereniging zegt tevreden te zijn met het resultaat. 

Bakker Bart lag in het verleden jarenlang in de clinch met zijn franchisenemers, wat leidde tot meerdere rechtszaken. Twistpunten waren vaak de hoogte van de franchisefee, inkoopprijzen en huren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!