Gall & Gall komt met verbeterd loonbod; nog geen akkoord

Gall & Gall komt met verbeterd loonbod; nog geen akkoord

Ondanks een verbeterd loonbod is er nog geen akkoord tussen slijterijketen Gall & Gall en vakbond FNV. Nieuwe acties zijn daarom niet uitgesloten.

Voor de derde week op rij sloten donderdag tientallen winkels in elk geval een deel van de dag de deuren. Daarnaast gingen zo'n zestig medewerkers naar het hoofdkantoor van moederbedrijf Ahold Delhaize. Ze werden daar te woord gestaan door ceo Pieter Saman en HR-directeur Eefje IJpelaar, meldt een woordvoerster van Gall & Gall.

De FNV eist 5 procent meer loon en dat de salarissen meegroeien met de inflatie. Ook wil de bond dat de toeslagen voor werken op zaterdag blijven. Gall & Gall verhoogde zijn bod naar eigen zeggen van 4 naar 4,5 procent. De FNV heeft het over een verhoging van 3,25 naar 3,6 procent. Daarnaast wil Gall & Gall de zaterdagtoeslagen in drie jaar afbouwen in plaats van in één keer.

"We hopen zo snel mogelijk weer de dialoog aan te gaan", zegt een woordvoerster van Gall & Gall. "Gall & Gall hoopt dit echt zo snel mogelijk op te lossen." De keten heeft zo'n vijfhonderd winkels en circa 1800 medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!