Jumbo: te vroeg voor webshop in België

Jumbo is vooralsnog niet van plan om in België een webshop te openen. De supermarktketen wil eerst het aantal winkels er fors uitbreiden, iets wat al een flinke opgave is.

Dat zegt topman Frits van Eerd in een interview met De Tijd. Jumbo heeft op dit moment achttien winkels in België en wil de komende jaren doorgroeien naar zeker honderd. "We vinden vlot locaties. We hebben er veertig tot vijftig vastliggen." Alleen verlopen de vergunningsprocedures erg traag, ziet Van Eerd. Niet alleen concurrenten, maar ook gemeenten en omwonenden liggen dikwijls dwars.

Van Eerd erkent dat Jumbo nog veel moet leren in België. "Als we in Nederland een winkel openen, kunnen we alles voorspellen: de omzet, de kosten, de groei. Dat is compleet anders in België. We kunnen het gedrag van de Belg nog onvoldoende lezen." Jumbo zit er volgens hem nog in een 'experimentele fase'. Op het hoofdkantoor in Brasschaat worden daarom meer Belgen aangenomen, zegt Van Eerd.

De ceo is er wel van overtuigd dat de honderd winkels er komen. En dan kan ook een webshop uit. "Ook voor e-commerce is schaal belangrijk. Als we honderd winkels hebben, zou het logisch zijn dat we met e-commerce beginnen." In Antwerpen laat Jumbo al wel producten bezorgen door flitsdienst Gorillas.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!