Bol.com opent uitgebreid dc in Waalwijk

Bol.com opent dinsdag de deuren van het uitgebreide fulfilmentcenter in Waalwijk. Hiermee verdubbelt de webgigant het dc-oppervlak van vijftigduizend naar honderdduizend vierkante meter. 

Met de opening van het aansluitende pand zegt bol.com ook in de toekomst duurzame innovatie en groei te willen realiseren. Een dak met 13 duizend zonnepanelen, een windmolen naast het pand, inpakmachines, lopende banden en een shuttlesysteem moeten daaraan bijdragen. Naar eigen zeggen is het pand, dat volledig op groene energie draait, nu een van de meest duurzame dc’s in Nederland en België.


Volgens bol.com maken steeds meer verkooppartners gebruik van de logistieke diensten, wat veel ruimte vraagt. Hierdoor zag de e-commercespeler de uitbreiding als een noodzaak. “Een groter grondoppervlak verhoogt de opslagcapaciteit voor verkooppartners die hun logistiek aan ons hebben uitbesteed", aldus coo Vincent Weijers. "Voor onze klanten betekent dit dat zij voor een groter deel van het assortiment kunnen rekenen op onze service." Met de verdiepingen meegeteld, komt het totale oppervlak van het center neer op zo’n 240 duizend vierkante meter. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!