Ekoplaza en Marqt bundelen merknamen

Ekoplaza en Marqt openen zaterdag een winkel onder de nieuwe naam Ekoplaza Foodmarqt. Het gaat in eerste instantie om een pilot in de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Het gaat om een vestiging die voorheen de Marqt-vlag voerde. Consumenten kunnen er onder meer terecht voor verse maaltijden en salades. Ook kunnen mensen er producten ‘voelen en proeven’. Klanten met meer haast kunnen er terecht voor een kant-en-klaarmaaltijd. Het assortiment is volledig biologisch. Bij Ekoplaza was dat altijd al het geval, maar bij Marqt niet.

Een woordvoerder benadrukt dat het om een pilot gaat en dat nog niet vaststaat of uiteindelijk meer winkels worden omgebouwd tot Ekoplaza Foodmarqt en hoeveel. Ze erkent desgevraagd dat het een logische gedachte is dat het daarbij vooral om de Marqt-vestigingen zou gaan, maar sluit ook niet uit dat winkels van Ekoplaza worden omgedoopt tot Foodmarqt.

Ekoplaza nam het destijds in zwaar weer verkerende Marqt in 2019 over. De formules werden tot nu toe apart gehouden. Momenteel zijn er 85 Ekoplaza-winkels verspreid over Nederland. Marqt heeft negen vestigingen, waarvan de meeste in Amsterdam zitten.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!