Flitsbezorgers niet meer welkom in Haagse winkelgebieden

Flitsbezorgdiensten kunnen zich niet langer vestigen in winkelgebieden in Den Haag. De gemeente wil dat flitsbezorgers uitwijken naar doorgaande wegen en bedrijfslocaties.

Den Haag is naar eigen zeggen de eerste gemeente die op deze wijze de bestemmingsplannen aanpast om flitsbezorgers te weren. De nieuwe regels gelden voor toekomstige vestigingen van de snelle boodschappenbezorgers. Met het nieuwe beleid wil Den Haag de winkelgebieden behouden als plek voor detailhandel en horeca, met ‘aantrekkelijke etalages die uitnodigen om naar binnen te gaan’. De magazijnen van flitsbezorgers en de af en aan rijdende koeriers passen niet in dat straatbeeld.

In de Hofstad zijn volgens wethouder Saskia Bruines veel klachten over geluidsoverlast en foutparkerende bezorgers. De nieuwe aanpak moet die problemen een halt toe roepen en tegelijkertijd duidelijkheid bieden aan flitsbezorgers.

Ook andere grote steden leggen flitsbezorgers steeds meer beperkingen op. Zo maakte Amsterdam onlangs bekend dat nieuwe darkstores alleen nog mogen komen op plekken ‘waar de buurt er vrijwel geen last van heeft’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!