MediaMarkt komt met nieuw, kleiner winkelconcept

MediaMarkt komt met nieuw, kleiner winkelconcept

MediaMarkt werkt stilletjes aan een nieuw concept: MediaMarkt Smart. Vanuit deze kleinere hubs in winkelcentra wil de elektronicaketen gaan experimenteren met expreslevering. 

Dat vertelde MediaMarkts Italiaanse countrymanager Emanuele Cosimelli aan RetailTrends. Naast de traditionele winkels en de nieuwe Tech Villages in Rotterdam en Milaan, komt er een derde verschijningsvorm van de keten. De Smart-winkels worden gevestigd in grotere winkelcentra waar klanten terecht kunnen voor een kleiner assortiment producten en, belangrijker nog: advies.  “Deze plek kun je eigenlijk zien als een servicehub.”

In de Smart-hubs wordt omnichannel de norm. Via invisible walls in de winkel kunnen klanten checken of een product leverbaar is, hoe het eruitziet en bestellingen plaatsen. Als toekomstvisie ziet MediaMarkt dat deze bestellingen dezelfde dag nog bij de klant thuis worden bezorgd. Daar gaat de keten mee experimenteren. 

Het is nog niet bekend wanneer deze Smart-winkels worden uitgerold. Naar alle waarschijnlijkheid begint MediaMarkt in Italië; ook de volgende Tech Villages worden in het land geopend. “Het begon allemaal in Italië, en daarin gaan we ook weer verder."

Morgenmiddag verschijnt een uitgebreid interview met Emanuele Cosimelli op RetailTrends.nl, exclusief voor members. Nog geen member? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!