Veilingwebsite Catawiki lijdt weer verlies

Catawiki is na het eerste winstgevende jaar weer in de rode cijfers beland. De Nederlandse veilingwebsite leed in 2021 een verlies van 2,2 miljoen euro. In 2020 bedroeg de winst 4,5 miljoen.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf schroefde de investeringen flink op. Er werd vooral veel geld gestoken in de groeimarkten Spanje en Duitsland. Bij de oosterburen zou er door marketinginspanningen en technologische verbeteringen een groei van dertig procent zijn geboekt.

Het brutobedrijfsresultaat van Catawiki was vorig jaar wel positief. De waarde van de transacties die via het platform werden gedaan groeide met zeventien procent naar bijna 490 miljoen euro. De veilingwebsite breidde het personeelbestand uit van 594 naar 750 medewerkers. Nederland, Italië en Frankrijk zijn Catawiki's grootste markten.

Dat er flink kon worden geïnvesteerd dankt het bedrijf aan een investeringsronde waarbij eind 2020 150 miljoen euro werd opgehaald. Catawiki breidde het aanbod dit voorjaar uit met nieuwe, handgemaakte producten. Om ervoor te zorgen dat klanten vaker naar de site terugkeren, wordt volgens general manager Cyrille Coiffet meer ingezet op personalisatie

Reacties 2


karel van dierman 27 jun, 23:12

Catawiki is een grote luchtballon, ze verleiden de consumenten met veilingen zonder limiet en hele hoge onrealistische taxaties van deze objecten. Ze schermen met veilingmeesters die dit zogenaamd getaxeerd hebben. Klopt niks van. Ze zoeken met het nieuwe geld wat ze krijgen steeds nieuwe klanten , terwijl ze door de oude klanten op te lichten vaarwel zeggen tegen deze klanten. Je kan pas groeien als je een gezonde basis hebt. Het heeft een hoog WeWork gehalte.


paul katser 28 jun, 18:53

Beste Karel,

Het klopt inderdaad het is een grote luchtballon, bij de juwelen gebeurt dit voornamelijk. Er worden juwelen met slechte kwaliteit diamant aangeboden die op foto's worden opgepimpt en met een certificaat een fancy naam krijgen ( bijvoorbeeld Fancy Grey Yellow , wat in feite een piskleur is) zodat mensen denken dat is bijzonder met een hele hoge taxatie. Deze juwelen worden zonder limiet aangeboden. Mensen bieden bijvoorbeeld 1/10 van de hoge taxatie wat nog te hoog is.

Deze juwelen worden door partijen buiten de EU aangeboden voornamelijk Israël. Deze sieraden zijn niet meer terug te sturen als men niet tevreden is i.v.m. de al betaalde invoerrechten en BTW. Dus klanten zijn ontevreden en komen niet meer terug. Catawiki weet hiervan maar probeert de negatieve reviews hierover te verbergen door ze te deleten. Dit kan nooit lang goed gaan. Je kan wel elke keer nieuwe klanten vinden in Europa en op een gegeven moment houdt het op. Inderdaad een hoog WeWork gehalte.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!