Woonretailer Homestock failliet, winkels op slot

Woonretailer Homestock failliet, winkels op slot

Woonwinkelketen Homestock is dinsdag op eigen aangifte failliet verklaard. De zes vestigingen en de webwinkel zijn voorlopig gesloten.

Het faillissement is volgens de directie het gevolg van plotseling tegenvallende resultaten van een aantal vestigingen. Ook de inflatie en de impact van de oorlog in Oekraïne op de leveringen van materialen spelen mee. De curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Tot die tijd blijven winkels en webshop dicht en kunnen klanten ook geen producten ruilen of retourneren.

Homestock begon in 2014 als pop-upwoonwinkel en groeide daarna uit tot een keten met zes vaste vestigingen. Die zijn te vinden in Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Breda, Nijmegen en Utrecht. Mede-eigenaar Sita Baarsma zei in 2018 tegen RetailTrends te willen doorgroeien tot tien vestigingen.

Reacties 2


Pieter Post 30 jun, 12:45

Weer een knap staaltje ondernemerswerk hoor. "Het faillissement is volgens de directie het gevolg van plotseling tegenvallende resultaten van een aantal vestigingen"... Kennelijk ging het al niet zo best als je als onderneming geen plotselinge tegenvallers aankunt. Het probleem zit hem waarschijnlijk in het betaalde vakantiegeld in mei, met de sociale lasten er achteraan in juni. Waarschijnlijk heeft Homestock ook NOW subsidie aangevraagd en/of nog verplichtingen aan de Belastingdienst... Dit heeft niets, maar dan ook niets, te maken met plotselinge tegenvallers. Gewoonweg gebrek aan vet op de botten.

Wat me in dit soort gevallen wel stoort, is dat de ondernemer willens en wetens klanten (aan)betalingen laat doen, wetende dat een faillissement onvermijdelijk is.


Mark Vermeulen 30 jun, 22:33

@redactie In Breda zit er ook een homestock

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!