Homestock maakt geen doorstart

Homestock maakt geen doorstart

De failliete woonwinkelketen Homestock maakt geen doorstart. Consumenten krijgen hun bestelde artikelen niet. Dat meldt de curator.

De keten met zes winkels en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Volgens de directie was het faillissement het gevolg van plotseling tegenvallende resultaten van een aantal vestigingen. Ook de inflatie en de impact van de oorlog in Oekraïne op de leveringen van materialen speelden mee.

Ruim dertig partijen toonden interesse voor een doorstart. "Uiteindelijk hebben echter slechts vijf gegadigden een bod uitgebracht en bleek maar één van hen bereid om één winkel van Homestock te willen voortzetten", zegt de curator. Dat bod is niet aanvaard.

Consumenten krijgen hun bestelde artikelen niet. Volgens de curator kost het te veel tijd en is het te lastig om de ongeveer achthonderd lopende orders te beoordelen. Alle activa worden geveild. Vanwege personeelsgebrek komt het niet tot een verkoop in de winkels.

Consumenten die een aanbetaling hebben gedaan, krijgen dat geld niet terug van Homestock. Gezien de stand van de boedel en de omvang van de schuld is het 'zeer onwaarschijnlijk dat voor de gewone schuldeisers een uitkering beschikbaar is'. Via de Stichting Garantieregelingen CBW kunnen ze mogelijk wel hun aanbetaling terugkrijgen, via een vervangende koopovereenkomst bij een ander bedrijf. Dat geldt sowieso niet voor wie via de webshop een aanbetaling heeft gedaan. 

Homestock begon in 2014 als pop-upwoonwinkel en groeide daarna uit tot een keten met zes vaste vestigingen. Die waren te vinden in Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Breda, Nijmegen en Utrecht. Mede-eigenaar Sita Baarsma zei in 2018 tegen RetailTrends te willen doorgroeien tot tien vestigingen.

Reacties 1


Frits Vries 27 jul, 20:08

Deze curator functioneert niet

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!