Amazon Prime voortaan makkelijk op te zeggen

Het is voor consumenten een stuk makkelijker geworden om het Amazon Prime-lidmaatschap op te zeggen. Europese consumentenautoriteiten hadden daar bij de webgigant op aangedrongen.

Prime-abonnees hebben toegang tot gratis en snellere bezorging en kunnen onder meer duizenden series en films bekijken. Het was voor consumenten een fluitje van een cent om zich voor de dienst aan te melden, maar afmelden ging een stuk lastiger. Ze moesten bijvoorbeeld verschillende pagina's door scrollen en waarschuwingen wegklikken. Voortaan zijn er maar twee klikken voor nodig, zegt de Autoriteit Consument & Markt.

"We zien vaker dat bedrijven consumenten beïnvloeden om keuzes te maken die ze anders niet zouden maken, door het ze bijvoorbeeld moeilijk te maken hun abonnement te beëindigen", zegt ACM-bestuurster Cateautje Hijmans van den Bergh. "Dit soort manipulatie door de vormgeving van de app of website kan een schending van de consumentenregels zijn. Daar treden we tegen op."

Reacties 1


ikke weet het 4 jul, 11:49

eigenlijk belachelijk dat Amazon het Prime automatisch aanzet, en jij het als klant moet verwijderen, anders heb je een abonnement aan je broek hangen.
Alleen dit al moet verboden worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!