H&M vertrekt definitief uit Rusland

H&M Group kondigt aan binnenkort definitief te vertrekken uit Rusland. Een prijzige beslissing: Rusland was de zesde grootste markt van het Zweedse modeconcern. 

De exit kost H&M 196 miljoen euro en treft ruim zesduizend medewerkers. Waar het concern in veel landen de afgelopen jaren meer inzette op online en stenen winkels sloot, zette de moderetailer in Rusland juist in op het openen van fysieke winkels. Behalve om H&M ging het ook onder meer om Weekday en & Other Stories die onder dezelfde groep vallen. 

Het modecorncern nam het besluit nadat de activiteiten in Rusland in maart waren gepauzeerd naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. "Na zorgvuldige overweging zien we het onmogelijk om onze activiteiten in Rusland voort te zetten, gezien de huidige situatie daar", aldus ceo Helena Helmersson. "We zijn diep bedroefd over de impact die dit zal hebben op onze collega's."

De moderetailer voegt zich bij een steeds langer wordende lijst westerse retailers die stoppen met hun activiteiten in Rusland. Mango, Nike, IKEA, McDonald's, Starbucks en Sephora zijn er al vertrokken of gaan er weg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!