Spar maakt entree in Israël

Spar maakt entree in Israël

Supermarktketen Spar maakt naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog zijn entree in Israël. De Israëlische zakenman Amit Zeev heeft een voorlopige overeenkomst getekend met de van oorsprong Nederlandse supermarktketen.

Dat meldt persbureau Reuters. De Israëlische Amit Zeev – in het land bekend van de supermarktketen Yeinot Bitan – heeft een intentieverklaring getekend om de Nederlandse supermarktketen te laten starten in Israël. Hij streeft er naar eigen zeggen naar om 'wereldwijde producten te introduceren tegen een betaalbaardere prijs dan nu beschikbaar is in Israël'. Volgens het plan moet een (tot dusver) onbekend aantal vestigingen van Yeinot Bitan-supermarkten worden omgetoverd tot Spar-vestigingen. 

Met de stap wil Zeev, gesteund door de Israëlische overheid, meer concurrentie in de markt stimuleren. Dat moet ten tijde van hoge inflatie zorgen voor lagere prijzen voor de voedingsmiddelen in de supermarkt. Spar is met de entree actief in 49 landen.

Spar is niet de enige buitenlandse retailer die voet aan de grond zet in Israël: Carrefour maakt later dit jaar zijn entree in het land. Honderdvijftig Yeinot Bitan-supermarkten worden dan Carrefour-locaties. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!