Onrust bij Delhaize: winkels in Brussel dicht

Zeven supermarkten van Delhaize in Brussel en omgeving zijn donderdag dicht. Medewerkers staken uit protest tegen de hoge werkdruk. Ook woensdagmiddag waren er al negen winkels gesloten.

Nadat maandagavond sociaal overleg mislukte, hadden de socialistische en de liberale vakbonden al acties aangekondigd. Ze gaven Delhaize toen twee weken de tijd om aan de eisen tegemoet te komen. Maar de onvrede onder medewerkers is te groot, verklaart de liberale vakbond de staking in Brussel.

"Het wordt onhoudbaar", zegt vakbondssecretaris Wilson Wellens tegen persbureau Belga. "Het toont aan dat de mensen geen geduld meer hebben. Er moet iets gebeuren. Er is nog geen nieuw overleg gepland met de directie."

Delhaize tuigde in 2019 een nieuwe arbeidsorganisatie op, waarbij personeel flexibeler wordt ingezet. Ook kwam er een zogenoemde vliegende ploeg - medewerkers die bijspringen als bijvoorbeeld personeel door ziekte is uitgevallen. Alleen de socialistische vakbond zette zijn handtekening onder de cao, maar afgelopen voorjaar kwam de bond daarop terug.

Delhaize zegt de acties te betreuren en hoopt dat gesprekken met de bonden worden voortgezet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!