Jumbo-topman Frits van Eerd treedt tijdelijk terug

Jumbo-topman Frits van Eerd treedt tijdelijk terug

Frits van Eerd trekt zich tijdelijk terug als algemeen directeur van supermarktketen Jumbo. Hij is een van de verdachten in een groot witwasonderzoek en zat dagenlang in de cel.

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD en de politie vielen op 13 september het huis van Van Eerd in Heeswijk-Dinther binnen. Ook elders waren doorzoekingen. De Jumbo-topman werd net als acht andere verdachten aangehouden. De hoofdverdachte is een 58-jarige man uit Drenthe, die actief was in de motorcrosswereld. Van Eerd geldt als groot auto- en motorsportliefhebber.

Het besluit om tijdelijk terug te treden is genomen na 'zorgvuldig overleg' met zijn familie en de raad van commissarissen, meldt Jumbo. "Dit is in het belang van Jumbo en maakt het ook mogelijk voor Frits om zich volledig te concentreren op zijn persoonlijke situatie."

Volgens de supermarktketen heeft de stap gevolgen voor de aansturing van Jumbo. "We verwachten op korte termijn hierover meer te kunnen mededelen. Tot die tijd is de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo onverkort gewaarborgd door het directieteam."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!