Sephora keert terug naar het Verenigd Koninkrijk

Sephora keert terug naar het Verenigd Koninkrijk

Sephora lanceert deze maand zijn webshop in het Verenigd Koninkrijk. In 2023 opent de cosmeticaretailer voor het eerst sinds 2000 weer een fysieke winkel in het land.  

Nadat Sephora volgende week zijn webshop lanceert in het Verenigd Koninkrijk, volgt een nieuwe flagshipstore in Londen volgend jaar. Daarmee worden eigen cosmeticacollecties van het luxemerk, zoals Sephora Collection en Tarte Cosmetics, nu ook beschikbaar in het land.

Met negen winkels debuteerde Sephora in 2000 in het Verenigd Koninkrijk. In 2005 werden de winkels opgedoekt en vertrok LVMH's cosmeticamerk uit het land. Inmiddels ziet het bedrijf een gat in de Britse markt: ceo Chris de Lapuente ziet een grote vraag onder consumenten naar een 'unieke, prestigieuze schoonheidservaring'. 

Social hubs
Het openen van een eerste Britse winkel komt niet helemaal uit de lucht vallen. Zo vertelde president Europe & Middle East, Sylvie Moreau, onlangs nog dat Sephora gelooft in de kracht van winkels. "We zien ze als social hubs. Natuurlijk zorgen ze voor omzet, maar ze zorgen ook voor emotie, ervaringen en een groepsgevoel."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!