Winkels Ochama in Diemen en Rotterdam voorlopig dicht

Winkels Ochama in Diemen en Rotterdam voorlopig dicht

De Pickup Shop van websupermarkt Ochama in Diemen is tot nader order gesloten. De gemaksformule van JD.com meldt in een e-mail aan klanten dat dit is vanwege onderhoud. 

Om hun bestelling op te halen, moeten klanten nu naar een afhaalpunt bij een wokrestaurant vijf kilometer verderop. In heel Nederland heeft Ochama zestig afhaalpunten, onder meer bij Blokker. Tegen het einde van het jaar zullen dat er volgens Ochama honderd zijn.

Ochama heeft vier Pickup Shops, in Diemen, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Daar is een grote rol weggelegd voor techniek. Robots zetten producten in een rek en ze halen die er weer uit als klanten ze komen ophalen. Nadat klanten een QR-code hebben laten zien, duurt het zo'n twee minuten voordat ze de producten in ontvangst kunnen nemen. 

Vorige week werd bekend dat operationeel directeur Mark den Butter na een jaar vertrekt. Hetzelfde geldt voor marketingdirecteur Kayee Tjahjadi-Lam. Wie Ochama in Nederland gaat aansturen, is niet bekend. Het bedrijf was nog niet bereikbaar voor een reactie.

UPDATE: Een medewerker van de klantenservice bevestigt dat ook de Pickup Shop in Rotterdam voorlopig dicht is vanwege onderhoud. Uit een rondgang van RetailTrends blijkt dat de winkels in Leiden en Utrecht wel open zijn.

Reacties 3


Ruben T 13 okt, 10:35

Baanbrekend nieuws


Fred M 13 okt, 12:43

Ook die in Rotterdam op de Vierhavenstraat is dicht "vanwege onderhoud". De vestiging was echter al meer dan een week dicht, voordat de klanten hierover een mail ontvingen.


Sofyan Bulahruz 19 dec, 01:28

Wanneer gaat ochama weer open bij vierhavenstraat iedereen wilt daar bestellen de hele wijk wilt bestellen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!